top of page

Podcast#27 2021 Yazılım Trendleri

Java User Group İstanbul Podcast serisinin 27. Bölümünde konuğumuz kıdemli yazılım geliştirme uzmanı Muhhammed Hilmi Koca oldu. Konuğumuz ile yakın zamanda 28 ayrı görüşten derlenerek ortaya koyduğu 2021 Yazılım Trendleri yazısı hakkında konuştuk.


Muhammed Hilmi Koca, Logiwa'da Senior Softare Developer olarak çalışıyor. Genellikle .NET teknolojileri üzerinde geliştirme yapıyor. Bunun yanı sıra teknik blog yazıları yazıyor ve "Yazılımcılar için Hafta Sonu Okumaları" isimli hali hazırda 70 sayıya yaklaşan bir e-posta bülteni yayımlıyor.


Istanbul JUG Podcast kanallarından keyifle dinleyebilirsiniz.




2021 Yazılım Trendleri’nden Başlıklar

  1. Dil, IDE, CI/CD, kütüphaneler vb. neler kullanıyorsun? Bunlarda kullanmayı ya da kullanmamayı tercih ettiğin özel nedenler var mı?

  2. Bu işi çıkartırkenki motivasyonun neydi?

  3. Bu süreçte nasıl çalıştın? Katılımcıları nasıl seçtin?

  4. Salgının 2021'de hayatlarımıza neleri getireceğini öngörüyorsun?

  5. Bu yıl en çok neleri konuşacak gibiyiz?

  6. Yazılıma yeni başlayan ya da başlamayı düşünen birisi için özellikle 2021'de hangi konulara bakmalı?


JUG Istanbul podcast serilerine Spotify & iTunes üzerinden ulaşabilirsiniz.


Moderatör olarak Gizem Demir ve Gökalp Gürbüzer konu hakkında merak ettiklerini sordu. 3 yıldır aktif olarak java ile geliştirme yapan Gizem Demir, İstanbul Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunudur. 1 yıldır EmlakJet bünyesinde Java Backend Developer olarak çalışmaktadır. 15 yıla yakın profesyonel deneyimiyle Gökalp Gürbüzer, çözüm mimarlığı ve satış yöneticiliği dahil çok çeşitli alanlarda deneyim kazanma fırsatı bulmuş bir teknik liderdir. Son 5 yılını yazılım takımları yönetmekle geçirmiş ve bu takımlarda kod katkısının yanı sıra süreç iyileştirme, kod kalitesini artırma ve mentorluk çalışmaları yapmaktadır.


 

Istanbul Java User Group 2010 yılından itibaren Java topluluğuna destek olan kar amacı içermeyen bir gruptur. Amacımız ülkemizde java teknolojileri başta olmak üzere yazılım ekosistemine katkı vermektedir.


Istanbul JUG veya web sitesi ile ilgili herhangi bir sorunuz, öneriniz veya yorumunuz varsa, konferans fikirleriniz varsa, belirli bir konuyla ilgileniyorsanız, kendiniz bir sunum yapmak istiyorsanız veya grubumuza katılmak istiyorsanız bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.


Bizimle iletişime geçmek için Istanbul JUG ekibine hello@jugistanbul.org adresine e-posta gönderebilirsiniz. Konuşmacı olmak için formu doldurabilirsiniz.



Istanbul Java User Group’un gelişmelerine tek linkten kolayca ulaşabilirsiniz.



33 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page