top of page

Java Blog Derlemeleri #Mart

Güncelleme tarihi: 28 Nis 2021

Java ile ilgili yayınlanan dikkat çeken, beğeni alan yazı ve içerikleri sizler için derlemeye devam ediyoruz.


Mart ayının teması kuşkusuz Java 16 sürümünün kullanıma sunulmasıydı. Bu sürümde yer alan yenilikler ile ilgili Piotr Przybył ile yaptığımız keyifli podcast yayınımızı dinleyi unutmayın!


DZone Yazıları


Arzu Tarımcı, Spring'in popüler @Transactional notasyonunun kullanımında karşılaşılabilecek hataları detaylı bir şekilde anlatmakta.


Aleksey Stukalov ve Andrey Oganesyan, Hibernate ve Spring Boot arasında isimlendirme nedeniyle gözden kaçan durumları ele alıp faydalı önerilerde bulunuyorlar.


Naming Strategies

Otavio Santana, pek çok önemli API içerisinde de yer alan reflection ile ilgili artıları ve eksileri sıralıyor. Yazısında Java Annotation Processor ile bir örnek yaparak ve Java'da AOT'nin avantajlarını gösteriyor. Ve örneği bir tık daha ilerleterek serverless gibi durumlara da uyumlu olacak şekilde native hale getirmekte.


Helber Belmiro, API tasarımında sık yapılan 4 hatayı sıralayıp önerilerde bulunuyor.



Java Magazine Yazıları

Arjan Tijms, Java Enterprise Edition versiyon geçmişini ve bugünkü durumu özetledikten sonra Jakarta EE 10 sürümünde önemli API'lerde gerçekleşecek değişikliklere göz atıyor.


Alan Zeichick, Oracle üzerinde yer alan teknik makaleler, Java Platform Group'tan bilgiler ve proje bağlantıları dahil olmak üzere Java 16 kaynaklarını derleği bir paylaşım.


Alexa Morales, finans dünyasından bir Java resmi çekiyor. Yazısında önemli açık kaynak trade sistemlerini tanıtıp Java'nın finans dünyasındaki gelişimini detaylandırıyor.



Vinicius Monteiro, yazılım camiasında sıkça tartışılan bir konuyu kendi perspektifinden genişçe ve akıcı bir şekilde ele alıyor.




Ram Lakshmanan, Java Heap space bellek hatasının nedenini bir örnekle izah ediyor ve bu hatanın teşhis yöntemlerini anlatıyor.


Nicolas Fränkel, Reactive dünyasında kullanılan Backpressure kavramını açıklıyor ve hem Project Reactor'de hem de RxJava'da kullanım stratejilerini detaylandırıyor.


How To Run JUnit Tests From The Command Line

  • Himanshu Sheth, önce birim testlerinin komut satırından çalıştırılma ihtiyacını izah etmekte. Ardından da adım adım Junit testlerinin komut satırından çalıştırılmasını gösteriyor.


Sergey Samokhodkin, Deadlock sorunlarının nasıl keşfedildiğini ve nasıl kaçınılacağını anlatıyor. Ayrıca mevcut koddaki olası kilitlenmeleri nasıl verimli bir şekilde bulup düzeltileceğini inceliyor.


Nicolas Fränkel, zaman zaman karşılaşılan LazyInitializationException hatasının arkasındaki nedeni açıklayıp çözümlerini gösteriyor.


Helber Belmiro, yayınladığı bir başka yazısında uygulama geliştiricilerinin en çok dert yandığı konuya kendi bakış açısından değerlendirmelere erişebilirsiniz.



InfoQ Yazıları

Erik Costlow, Appletlerin kaldırılma nedenini tarihçesine inerek açıklıyor ve önümüzdeki dönemde kaldırılacak diğer bileşenleri de listelenmektedir.


Alex Soto, 3 yazılık seride Quarkus'ta Testcontainers ile persistence ve entegrasyon testlerini inceliyor.



Convert Spring Boot Apps to GraalVM with Spring Native Beta

  • Johan Janssen, beta aşamasında olan Spring Native projesini kısaca tanıtıyor ve GraalVM ile Spring Boot uygulamasını nasıl çalıştıracağımızı örneklendiriyor.



Dev.to Yazıları

Tamerlan Gudabayev, her Java yazılımcısının bilmesi gereken temel konuyu biraz daha iş mülakatları çerçevesinden ele alınmış. Ardından da kod örnekleriyle konuyu akıcı bir şekilde aktarmakta. Yorumlardaysa sıcak bir tartışma sizleri bekliyor :)


Jeisson Florez, klasik thread yaklaşımını izah edip Project Loom'u tanıtıyor.

Bir Java uygulamasında nasıl kullanılacağını detaylı örneklerle açıklıyor. Projeyi duydunuz, fakat detaylı bilgi arıyorsanız bu yazı tam size göre.


Varun Singh, online görüşmeleri yoğun kullandığımız şu dönemlerde popüler bir problem olan arka plan seslerini nasıl keseceğini araştırmış. Yazısında Kalman filtresini tanıttıktan sonra nasıl implemente edileceğini kod örnekleriyle açıklıyor.


Yuliya Sheludyakova, maven ve ide ayarlamaları ile Jrebel gibi 3. parti bir araç kullanmadan live-reload özelliğini aktifleştirmeyi paylaşıyor.


Ferdinand Mütsch, OCP sertifikası alırken yaşadığı tecrübeleri anlatıyor. Bu sertifikayı almak niyetindeyseniz bu yazıya bir göz atmanızda fayda var. Ayrıca bu konuyla ilgili Mustafa Ilıkkan ile gerçekleştirdiğimiz podcast yayınımızı da dinlemenizi tavsiye ederiz.


 



Java User Group (JUG) Istanbul, ülkemizde java teknolojileri başta olmak üzere yazılım ekosistemine katkı vermek için 2010 yılında kurulan bir gruptur.


Istanbul JUG veya web sitesi ile ilgili herhangi bir sorunuz, öneriniz veya yorumunuz varsa, konferans fikirleriniz varsa, belirli bir konuyla ilgileniyorsanız, kendiniz bir sunum yapmak istiyorsanız, ilginizi çeken yazıları veya blog sitelerini paylaşmak isterseniz veya grubumuza katılmak istiyorsanız bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.


Bizimle iletişime geçmek için Istanbul JUG ekibine hello@jugistanbul.org adresine e-posta gönderebilirsiniz ya da iletişim formunu doldurabilirsiniz.


Istanbul Java User Group’un gelişmelerine tek linkten kolayca ulaşabilirsiniz.

33 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page