top of page

Java Blog Derlemeleri #Şubat

Güncelleme tarihi: 8 Mar 2021


25. yılını kutladığımız, 16. versiyonunu beklenilen gözde programlama dili Java ile ilgili bir önceki ayda yayınlanan dikkat çeken, beğeni alan yazıları sizler için derlemeye başladık.



DZone Yazıları


  • Customizing CORS Filtering at Runtime: Oğuzhan Dogan, çoğu geliştiricinin bir şekilde karşılaştığı CORS mekanizmasını tarifleyip izin verilen kaynakların dinamik olarak nasıl değiştirdiklerini anlatıyor.


  • Stranger Things serisi: Claudio De Sio Cesari, Java for Aliens kitabından oluşturduğu makale serisinde dilin ilgi çekici özelliklerini anlatıyor. Şubat ayında yayınladığı son yazıda da constants konusunu farklı açılardan değerlendiriyor.



  • Going Beyond Java 8: Compact Strings: Claudio De Sio Cesari, Java'nın en çok kullanılan sınıfında Java 9 ile kullanabildiğimiz compact strings kavramını detaylandırıyor.


Medium Yazıları


  • Long live Byte-code!: Andy, Programlama dillerinin yazılan kodu işleme biçimlerine (execution) göre sınıflandırmasını eğlenceli çizimlerle anlatıyor.




  • Async in Java: Cristina Manitiu, Senkron ve asenkron programlama konseptlerinin tanımlarını yapıp Java'da asenkron implementasyonlarını işliyor.



Dev.to Yazıları

  • Are you seriously not using Java 15 yet?: Alessandro Aiezza, yeni özellikleri kullanabilmek için bir Java projesini amazon‑corretto‑11 sürümünden amazon‑corretto‑15 sürümüne güncelleme işlemini adım adım anlatıyor.



Java CodeGeeks Yazıları


  • Retry In The Future: Ashley Frieze, Javascript ile kolayca gerçekleştirilen async/await kalıbının Java ile implementasyonunu keyifli bir şekilde anlatmış.


  • Unit testing private methods: Peter Verhas, sıkça tartışılan konuyu ele alıyor ve yazılmak zorunda kalındığında kullanılabilecek bir pattern sunuyor.



Java User Group (JUG) Istanbul, ülkemizde java teknolojileri başta olmak üzere yazılım ekosistemine katkı vermek için 2010 yılında kurulan bir gruptur.


Istanbul JUG veya web sitesi ile ilgili herhangi bir sorunuz, öneriniz veya yorumunuz varsa, konferans fikirleriniz varsa, belirli bir konuyla ilgileniyorsanız, kendiniz bir sunum yapmak istiyorsanız, ilginizi çeken yazıları veya blog sitelerini paylaşmak isterseniz veya grubumuza katılmak istiyorsanız bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.


Bizimle iletişime geçmek için Istanbul JUG ekibine hello@jugistanbul.org adresine e-posta gönderebilirsiniz ya da iletişim formunu doldurabilirsiniz.


Istanbul Java User Group’un gelişmelerine tek linkten kolayca ulaşabilirsiniz.


276 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Java Magazine

bottom of page