top of page

Podcast#26 Java Topluluk Süreci (JCP)

Java User Group İstanbul Podcast serisinin 26. Bölümünde konuklarımız JUG Istanbul kurucu ortakları Altuğ Bilgin Altıntaş ve Hüseyin Akdoğan oldu. Konuklarımız ile Java Community Process hakkında konuştuk. Konuklarımız, Java Community Process konusunda en sık sorulan konulara yanıtlar buldu.


Java User Group İstanbul’un kurucu üyelerinden olan Altuğ Bilgin Altıntaş; kariyeri boyunca Temel ve Etkili Java, TDD, temiz kod ve çevik süreç yönetimi konusunda danışmanlık hizmetleri vermiştir. “Java Programlama Dili ve Yazılım Tasarımı” adında yayımlanmış bir kitabı vardır ve LKU’den akredite Kanban eğitmenidir.

JUG İstanbul liderlerinden Hüseyin Akdoğan, 2005 yılından bu yana Java ile kurumsal uygulamalar geliştirip, popüler Java çalışma zamanları ve büyük veri teknolojilerine dair eğitimler verip, danışmanlık hizmetleri sunuyor. Bunlara ek olarak Hüseyin Akdoğan aktif bir yazar, pek çok platformda yayınlanmış makalelerinin yanı sıra, ElasticSearch Indexing adında yayınlanmış bir kitabı da bulunuyor.


Istanbul JUG Podcast kanallarından keyifle dinleyebilirsiniz.





Java Topluluk Süreci’nden Başlıklar

1. Java Community Process nedir?

2. Java Community Process, Java'yı -özellikle ilk çıktığı zamanlarda- diğer teknolojilerden ayıran en önemli farklardan birisiydi. O zamanlar Sun, ne gördü de Java'yı bir topluluğun eline bıraktı? JCP'nin var oluş nedeni ne?

3. Java'daki bir özellik, standartlaşıp platformda yerini almadan kabaca hangi aşamalardan geçiyor? Kimler katkı veriyor?

4. Herkes üye olabiliyor mu?

5. Java User Grouplar, JCP'nin bir parçası mı? Nasıl bir ilişki var aralarında?

6. JUG İstanbul olarak JCP için bünyesinde ne yapıyoruz ve planlarımız neler?

7. JUG İstanbul'un Türkiye Yazılım Topluluğu'ndan bir beklentisi var mı?



JUG Istanbul podcast serilerine Spotify & iTunes üzerinden ulaşabilirsiniz.


Moderatör olarak Gizem Demir, konu hakkında merak edilenleri sordu. 3 yıldır aktif olarak java ile geliştirme yapan Gizem Demir, İstanbul Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunudur. 1 yıldır EmlakJet bünyesinde Java Backend Developer olarak çalışmaktadır.


 

Istanbul Java User Group 2010 yılından itibaren Java topluluğuna destek olan kar amacı içermeyen bir gruptur. Amacımız ülkemizde java teknolojileri başta olmak üzere yazılım ekosistemine katkı vermektedir.


Istanbul JUG veya web sitesi ile ilgili herhangi bir sorunuz, öneriniz veya yorumunuz varsa, konferans fikirleriniz varsa, belirli bir konuyla ilgileniyorsanız, kendiniz bir sunum yapmak istiyorsanız veya grubumuza katılmak istiyorsanız bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.


Bizimle iletişime geçmek için Istanbul JUG ekibine hello@jugistanbul.org adresine e-posta gönderebilirsiniz. Konuşmacı olmak için formu doldurabilirsiniz.



Istanbul Java User Group’un gelişmelerine tek linkten kolayca ulaşabilirsiniz.



36 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page