top of page

Podcast#34 Teknik Mülakatta Başarı

Java User Group İstanbul Podcast serisinin 34. Bölümünde konuğumuz Yalçın Yenigün oldu. Konuğumuz ile teknik mülakatlar hakkında derinlemesine sohbet ettik.


Yalçın Yenigün 2009 yılından bu yana teknoloji sektöründe hem yazılım mühendisi hem de yönetici olarak farklı şirketlerde görev almıştır. Galatasaray Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde lisansını ve yüksek lisansını tamamlamıştır. iyzico’da 3 yıl yazılım mühendisi olarak 3 yıl da yazılım direktörü olarak çalışan Yalçın Yenigün aynı zamanda iyzico’nun ilk yazılım mühendislerinden biridir. iyzico’dan önce sırasıyla ZeroBuffer ve Vodafone Teknoloji firmalarında yazılım mühendisi olarak çalışmış, Bilge Adam’da ise danışmanlık, eğitmenlik ve yöneticilik pozisyonlarında görev almıştır. Test otomasyon üzerine olan Appium Essentials kitabının yazarlarından biridir. Şubat 2021’den bu yana Berlin’de Delivery Hero firmasında mühendislik yöneticisi olarak çalışmalarını sürdürmektedir.


Istanbul JUG Podcast kanallarından keyifle dinleyebilirsiniz.



Teknik Mülakatta Başarı'dan Başlıklar

  1. Online süreçte teknik değerlendirmenin farkı var mı?

  2. Sormayı en sevdiğin sorular nedir? Burada nasıl yanıtlar bekleniyorsun?

  3. İnsanların en sık yaptığı hata nedir?

  4. Junior ile Senior mülakatları arasında ne gibi farklar oluyor?

  5. İdeal demesek de “geçer” bir github profilinde ne olmalı? Ya da github profili etkili mi?

  6. Canlı kodlama sırasında adayın hangi davranışları dikkatini çeker? Nelere dikkat etmeli?

  7. Kod ödevlerinde nelere dikkat edilmeli?

  8. Görüşme sırasında adaydan teknik dışındaki konularda neler beklenir?

  9. Adayın teknik yeterliliği yüksek ama takım çalışmasına yatkın değil, nasıl değerlendirilir? Takım çalışmasına yatkınlık nasıl ölçülebilir?


 

JUG Istanbul podcast serilerine Spotify & iTunes üzerinden ulaşabilirsiniz.



Moderatör olarak Gizem Demir konu hakkında merak ettiklerini sordu. 3 yıldır aktif olarak java ile geliştirme yapan Gizem Demir, İstanbul Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunudur. 1 yıldır EmlakJet bünyesinde Java Backend Developer olarak çalışmaktadır.


 

Istanbul Java User Group 2010 yılından itibaren Java topluluğuna destek olan kar amacı içermeyen bir gruptur. Amacımız ülkemizde java teknolojileri başta olmak üzere yazılım ekosistemine katkı vermektedir.


Istanbul JUG veya web sitesi ile ilgili herhangi bir sorunuz, öneriniz veya yorumunuz varsa, konferans fikirleriniz varsa, belirli bir konuyla ilgileniyorsanız, kendiniz bir sunum yapmak istiyorsanız veya grubumuza katılmak istiyorsanız bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.


Bizimle iletişime geçmek için Istanbul JUG ekibine hello@jugistanbul.org adresine e-posta gönderebilirsiniz. Konuşmacı olmak için formu doldurabilirsiniz.



Istanbul Java User Group’un gelişmelerine tek linkten kolayca ulaşabilirsiniz.





215 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page