top of page

Podcast#30 Etkin Git Kullanımı

Java User Group İstanbul Podcast serisinin 30. Bölümünde konuğumuz Taner Diler oldu. Konuğumuz ile etkin git kullanımı hakkında derinlemesine sohbet ettik.


Taner Diler, 20 yıllık bir yazılım geliştirme kariyerine sahip olup hala bilfiil yazılım geliştirmeye devam etmektedir. Java ağırlıklı çalışmakla birlikte full stack olarak birçok projede bulunmuştur. Kariyeri boyunca technical lead, technical product manager, software developer rollerinde bulunup N11'de danışmanlık yaptığı zamanlarda N11'in Selenium tabanlı test otomasyon framework'ünü yazmıştır. Biletix, N11, Emlakjet gibi Türkiye'nin hatırı sayılır şirketlerinde çalışmıştır. JUG Istanbul bünyesinde aktif rol almakta "Fullstack TDD", "Modularization Way to Microservice Arthictecture by using Java Module System" workshoplarını vermektedir. Şu anda event driven architecture ile ilgilenmekte ve deneyimlerini JEventbus açık kaynaklı projesinde gerçekleştirmektedir. Ayrıca şu an Frontech firması bünyesinde yurtdışına yazılım geliştirmektedir.

Istanbul JUG Podcast kanallarından keyifle dinleyebilirsiniz.




Etkin Git Kullanımı'ından Başlıklar

  1. Ne zamandır Git kullanıyorsun?

  2. Kariyerin boyunca kaç tane versiyonlama sistemi kullandın ve buralarda ki tecrübelerini paylaşabilir misin?

  3. Versiyonlama sistemlerinin bize faydaları nelerdir?

  4. Nasıl bir commit yapısı kurulmalı? Dikkat edilmesi gereken konular nelerdir?

  5. Senin için history önemi nedir?

  6. Projelerde nasıl bir branch yapısı olmalı?

  7. CI/CD otomasyon adımlarında daha önce karşılaştığın bazı zorluklar neydi ve nasıl aşabildin? Nelere dikkat etmek gerekiyor otomasyon sırasında?

  8. Rebase ile merge’ün arasındaki fark nedir?

  9. Nasıl bir flow kullanılmalı?


 

JUG Istanbul podcast serilerine Spotify & iTunes üzerinden ulaşabilirsiniz.



Moderatör olarak Gizem Demir konu hakkında merak ettiklerini sordu. 3 yıldır aktif olarak java ile geliştirme yapan Gizem Demir, İstanbul Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunudur. 1 yıldır EmlakJet bünyesinde Java Backend Developer olarak çalışmaktadır.


 

Istanbul Java User Group 2010 yılından itibaren Java topluluğuna destek olan kar amacı içermeyen bir gruptur. Amacımız ülkemizde java teknolojileri başta olmak üzere yazılım ekosistemine katkı vermektedir.


Istanbul JUG veya web sitesi ile ilgili herhangi bir sorunuz, öneriniz veya yorumunuz varsa, konferans fikirleriniz varsa, belirli bir konuyla ilgileniyorsanız, kendiniz bir sunum yapmak istiyorsanız veya grubumuza katılmak istiyorsanız bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.


Bizimle iletişime geçmek için Istanbul JUG ekibine hello@jugistanbul.org adresine e-posta gönderebilirsiniz. Konuşmacı olmak için formu doldurabilirsiniz.



Istanbul Java User Group’un gelişmelerine tek linkten kolayca ulaşabilirsiniz.




43 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page